.. / Midgar Companion Rod Series / Midgar Companion 93-220 6plus
Midgar Comapanion 93-220
Midgar Comapanion 93-220 er en utrolig flott stang til et variert fluefiske etter fisk mellom 5-600 gram til 7 -8 kg, det være seg fisk i elv, ferskvann eller sjø. Stanga gir god kontakt helt ned i håndtaket ved kjøring av fisk 6-700 gram, men har også mye kraft til å temme stor sjøørret, laks, havabbor eller bonefish!

Stanga har en jevn, progressiv aksjon med en typisk sterk toppdel som gjør at stanga takler å kaste fluelina godt og langt under tildels vindfulle forhold, samtidig som den trekker med seg bunndelen elegant under kast! Presenterer små som store fluer elegant, og sikrer god strekk på fortom og flue!

Alle komponenter brukt i Midgar Companion fluestangserie er saltvannsbestandige, og har den høyeste mulige grad av kvalitet;
• champagnekork fra Portugal
• sorteloksert snellefeste fra amerikanske Lemke
• linefører- og snakeringer fra engelske Hopkins & Holloway
• stangemne produsert av CTS, New Zealand, etter Dag Midtgard sine spesifikasjoner


Midgar Companion 93-220 6plus
• “93” står for 9 fot og 3 tommer, 277,5 cm lang
• “220” står for 220 grain = 14,2 gram
• 6plus angir vektklassen på stanga etter moderne klassifiseringslinjer, men dog så anbefales det ikke å bruke tyngre liner enn det vektvinduet under presiserer!

Aksjonstype Midgar Companion 93-220 6plus
• progressiv halv- til trekvartaksjon

Kastevektvindu Midgar Companion 93-220 6plus
Når det gjelder kastevekter til Midgar Companion 93-220, takler stanga godt liner med et gramvindu på +/- 15% av 220 grain / 14,2 gram på de første 9-9,5 meterne, dvs klumpvekter fra ca 12 til 16,5 gram.

Har du en line hvor totalvekta på klumpen ligger i det øvre sjikt for hva som anbefales å bruke til denne stanga, vil stanga jobbe på sitt maksimale, og gi lange gode kast selv under vindfulle forhold opp mot 5-7 meter per sekund.

Brukes det en line som ligger i stangas nedre trivselsskala, vil stanga takle dette også godt, men det kraves da bedre teknikk for å oppnå de lengste kastene. Likevel er det ofte på sin plass å bruke en lettere line når man fisker med mindre fluer under forhold med lite vind og hvor kastelengden stort sett ligger rundt eller opp mot 20-22 meter, hvor det primære er å fiske flua optimalt, ikke nødvendigvis alltid kaste den veldig langt ut!


Midgar Balance Taper Ghost Tip
Selv bruker jeg Midgar Balance Taper Ghost Tip 240/#6 til denne stanga til et variert fiske med fluer fra str 4-10. Vekta på lina er ca 15,4 gram på de første 9,5-10 meterne. Denne lina lar meg kaste i sterk vind, med omtrent hva som helst av fluer. Om jeg trenger å kaste langt, er det godt med kraftreserver og spenst i stanga, og det er ikke noe problem å kaste opp mot 25-30 meter om du har god teknikk.


Cortland Camo Tip
Når jeg fisker med mindre fluer, og når det er rolig å stille på vannet, bruker jeg som regel Cortlands Camo Tip 185/#7. Vekta på lina de første 9,5 meterne er 185 grain ca 12,5 gram. Denne lina kaster godt store som små fluer også, men det er ikke like lett å kaste lina opp mot sin fulle lengde, 27 meter, men presise fiskekast opp mot 20-23 meter går veldig fint og lett. Ikke glem at du skal fiske, ikke bare kaste langt! ;)


Varivas Ultimate Distance
Når jeg ønsker å fiske høyt i vannet med tunge eller lette fluer, og aktivt med tunge fluer nær bunn som jeg ønkser å gi en jiggaktig gange, eller en stigende gange når fisken nærmer seg, bruker jeg flytelina Varivas Ultra Distance Floating klasse 6. Den er ca 11,4 gram på de første 9 meterne, men da lina er forholdsvis kompakt i første del av klumpen, trekker den med seg nær sagt alt av fluer mellom 6 og 14!
.. / Midgar Companion Rod Series / Midgar Companion 93-220 6plus

Midgar Companion Rod Series

Copied
to Clipboard